Nieuws


Voor bereiding WC Emmen

 

Roel en Aldo hebben hun voorbereiding op de WC in Emmen apart gedaan. Roel heeft deze weken thuis getraind. Aldo was samen met gezin in midden Frankrijk op vakantie en heeft daar 2 weken getraind.

 

Vanaf 6 juli zijn de World Cup wedstrijden in Emmen en op zondag 8 juli rond 9.00 uur zullen Roel en Aldo starten in de wegwedstrijd.


Numansdop

 

Maandag 11 juni was het koers voor Aldo in Numansdorp, hier wist hij vorig jaar nog de derny wedstrijd te winnen. Vandaag was alleen de rit in over 80 km. Er werd vanaf het begin hard gereden. Hier door viel in de finale alles uit elkaar en reden er verschillende groepen weg uit de grote groep. Aldo reed goed maar had niet het geluk aan zijn zijde. Hij miste alle juiste ontspanningen en miste op een aar naar een premie en ook de de 30e plek was er net niet bij. Als lot was een 31e plek. 

foto: Arjan Leeuwenburgh


Boeken is weer mogelijk.

 

Nu het bekend is waar de landelijk intocht aankomt, in Zaandam, kan de sint weer geboekt worden voor een bezoek bij u thuis, bij u werk of op u school. Maar ook voor intochten en andere feesten kunt bij ons te een bezoek van de Sint boeken.

 

Mail ons

 


Ronde van Papendrecht

 

Op 2 juni reed Aldo solo de ronde van Papendrecht. Het was een mooie harde koers waar in in de 1e 5 ronden al een kopgroep van 4 man weg reed. Helaas zat Aldo hier niet bij. In de finale heeft Aldo het nog wel geprobeerd maar hij miste ook de groep van 11 die in achtervolging ging. Er restte alleen nog de strijd vanaf plaats 16e. Hij werd uit eindelijk 59e.

Foto: Natalia's Cycling Photos

 


DK Zuid Holland

 

Naar de WC in Oostende hebben Roel en Aldo wat gas terug genomen. Aldo heeft solo op 2e pinksterdag wel weer deelgenomen aan het diskrichtkampioenschap van Zuid-Holland. Deze koers over 100 km werd verreden in Hardinxveld-Giessendam. Aldo reed de wedstrijd goed uit. Helaas kon hij zich niet mengen in de strijd om het podium. (Uitslag Aldo : 22e)


World Cup Oostende

 

Zondag 6 mei was het zo ver Roel en Aldo reden voor het eerst een World Cup samen. Na een goede C1 wedstrijd in The Healthy Ageing Tour waren ze er gemotiveerd. De start was ook erg goed. Na het eerste bochtige gedeelte zaten ze ook mee met de eerste groep. Helaas was dat niet te hoog gegrepen. Mede door nog wat materiaalpech kwamen ze in de 3e groep  terecht die reed voor de top-10. Na dik 80 km ging het licht langzaam uit en moesten ze ook deze groepen gaan. Uiteindelijk werden ze 13e. "Het was een goede koers met veel leermomenten", zei Aldo een dag later.

 

Het volgende doel is de selectie voor de World Cup in Emmen begin jullie. Dit is de volgende wedstrijd in de reeks World Cups


Ronde van 's-Gravendeel

 

Op Koningsdag is traditie getrouw de ronde van 's-Gravendeel dit jaar de 64e editie. Voor Aldo was de 2e solo wedstrijd waar hij aan het vertrek stond. Deze wedstrijd over vooral klinkerwegen dik 90 km garantie voor een uit elkaar vallend peloton. Ook dit jaar viel half koers alles uit elkaar. Aldo kon vrij goed volgen, maar mist nog wat solo wedstrijd kilometers om echt mee te doen. Hij werd uiteindelijke 43e.

 

foto: Jaap van Dijk Fotografie.


Tijdrit Deelenseweg

 

`Een paar keer per jaar wordt er de tijdrit op de Deelenseweg gereden (Deze weg loopt van Hoenderloo via Deelen naar Schaarsbergen). deze tijdrit wordt gebruikt om de vooruitgang van de Paracycling renners te kunnen volgen. Tevens is het een goede training richting grote wedstrijden. Ook vandaag stond (21 april 2018) stond deze weer op het programma. Roel en Aldo stonden voor het eerst als team aan deze tijdrit aan de start. Met als resultaat een dik PR voor Roel en kon het Tandem Team El Torro niet meer dan te vrede zijn. Ook voor Aldo was dit een opsteker na een mislukte seizoenstart solo vorige week in oud Gastel.

 


World Cup Oostende

 

Goed nieuws! Roel en Aldo zijn geselecteerd voor de World Cup in Oostende(B) deze is 3-6 mei 2018. Voorlopig rijden ze alleen de wegrit op zondag 6 mei. Het eerste doel van 2018 is bereikt. Nu kunnen Roel en Aldo laten zien waar internationaal staan als Team El Torro. Alle team die niet zijn geselecteerd voorde tijdrit maar wel voor de weg rit , staan voor de tijdrit reserve dus wie weet 


3e Etappe HAT

 

De 3e en laatste etappe was er een die een slagveld veroorzaakte. Al van in het begin werd er geprobeerd de koers hard te maken. En dat lukte aardig. Na 1,5 ronde was het helemaal uit elkaar gevallen uit eindelijk reden er 2 tandem voor op en wij reden er met 3 tandem achter. Door het niet van start gaan van de nummers 2 in het klassement, zij hadden al voor de start materiaal problemen, moesten we opeens een 2e plek verdedigen.

 

Dat lukte niet helemaal helaas. Hier door werd doelen bij stellen tijdens de koers. Dat lukte gelukkig weer wel. Een 3e keer 3e en ook 3e in het eindklassement was het resultaat. Zeker niet slecht voor een begint team. Op naar ..... dat wordt even afwachten.


2e Etappe HAT

 

Op dag 2 was de start al vrij vroeg op de dag. Hierdoor was voor alle deelnemers een strijd om op tijd aan het vertrek te staan. Ondanks diverse problemen lukte het toch iedereen om klokslag 9:45 uur aan het vertrek te staan.

 

Het was ook een dag van veel regen en wind. In de loop van de wedstrijd werd het steeds natter en wakkerde de wind nog meer aan. Na half koers gingen wij ten aanval. Helaas was werden we vrij snel weer terug gepakt. Later in de koers reden we lek. Maar naar een snelle wielwissel kwamen we snel weer terug in de eerste groep. Waar we in extremistisch naar een 3e plaats te sprinten.


1e Etappe HAT

 

The Healthy Ageing Tour 2018 is al jaren een mooi meerdaagse wedstrijd voor de elite dames.Van dit jaar is er ook een 3 daagse Paracyling Evenement aan gekoppeld. Dus in de zetting van de dames koers mogen wij 3 dagen lang onze wedstrijd rijden.

 

Om te beginnen met de tijdrit rond het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen deze was 8 km. Het was onze eerste wedstrijd samen na een winter aan elkaar wennen. Daarom was enorme verrassing dat we 3e werden. De 8 km werden in 10'50" gereden en dus goed voor een mooie 3e plek. Dit is een mooi fundament voor de komende dagen.

 


Het seizoen kan van start

Nadat Het El Toro TandemTeam in februari een 10 daagse trainingskamp op Mallorca heeft gehad. Is het tijd om samen te laten zien wat ze kunnen. In de eerste week van april starten we in de Healthy Ageing Tour. Deze meerdaagse Paracycling wedstrijd wordt in Noord Nederland verreden, met een internationaal deelnemersveld.

 

Hier gaan Roel en Aldo met open vizier in, het wordt samen de eerste wedstrijd en daarom hebben ze geen verwachtingen. Woensdag 4 april is de Proloog rondom Abe Lenstra Boulevard. De 2e etappe is op donderdag 5 april in Grootegast en de 3e slot etappe is op vrijdag 6 april met start en finish in Midwolda.


Een nieuw jaar een nieuwe site.

 

2018 is aangebroken , een mooi moment om de website een facelift  te geven. En in de tijd van goede voornemens ga we proberen om de nieuwe site ook weer actueel te houden. Dus kijk een rustig rond en .....

Iedereen een gezond, sportief en een succesvol 2018


Samen werking  El Toro TandemTeam

 

Vanaf heden gaat Aldo samen werken met El Toro Tandem Team. deze samenwerking is voor Aldo weer een nieuwe stap als tandem piloot. Roel is een is een jonge stoker die 'het vak' van wielrennen nog moet leren. 

 

Roel was 12 jaar toen geconstateerd werd dat een tumor in zijn hoofd de oorzaak was van zijn afnemend zicht. De tumor werd succesvol verwijderd, maar Roel zag nog maar voor 4%. Het leven van de sportieve scholier nam daardoor een heel andere wending. Voetballen op een groot veld bleek niet meer mogelijk, maar het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse en het fietsen van de Alpe d’HuZes wel. Tijdens een zomerkamp kwam hij in aanraking met meerdere sporten die afgestemd waren op mensen met een visuele beperking. Vooral tandemwielrennen lag hem wel. En daar heeft hij nu goede ontwikkeling in gedaan en hij is klaar voor een volgende stap vooruit. En daar in wil Aldo hem graag gaan helpen.