Nieuws


Tijdrit Deelenseweg

 

`Een paar keer per jaar wordt er de tijdrit op de Deelenseweg gereden (Deze weg loopt van Hoenderloo via Deelen naar Schaarsbergen). deze tijdrit wordt gebruikt om de vooruitgang van de Paracycling renners te kunnen volgen. Tevens is het een goede training richting grote wedstrijden. Ook vandaag stond (21 april 2018) stond deze weer op het programma. Roel en Aldo stonden voor het eerst als team aan deze tijdrit aan de start. Met als resultaat een dik PR voor Roel en kon het Tandem Team El Torro niet meer dan te vrede zijn. Ook voor Aldo was dit een opsteker na een mislukte seizoenstart solo vorige week in oud Gastel.

 


World Cup Oostende

 

Goed nieuws! Roel en Aldo zijn geselecteerd voor de World Cup in Oostende(B) deze is 3-6 mei 2018. Voorlopig rijden ze alleen de wegrit op zondag 6 mei. Het eerste doel van 2018 is bereikt. Nu kunnen Roel en Aldo laten zien waar internationaal staan als Team El Torro. Alle team die niet zijn geselecteerd voorde tijdrit maar wel voor de weg rit , staan voor de tijdrit reserve dus wie weet 


3e Etappe HAT

 

De 3e en laatste etappe was er een die een slagveld veroorzaakte. Al van in het begin werd er geprobeerd de koers hard te maken. En dat lukte aardig. Na 1,5 ronde was het helemaal uit elkaar gevallen uit eindelijk reden er 2 tandem voor op en wij reden er met 3 tandem achter. Door het niet van start gaan van de nummers 2 in het klassement, zij hadden al voor de start materiaal problemen, moesten we opeens een 2e plek verdedigen.

 

Dat lukte niet helemaal helaas. Hier door werd doelen bij stellen tijdens de koers. Dat lukte gelukkig weer wel. Een 3e keer 3e en ook 3e in het eindklassement was het resultaat. Zeker niet slecht voor een begint team. Op naar ..... dat wordt even afwachten.


2e Etappe HAT

 

Op dag 2 was de start al vrij vroeg op de dag. Hierdoor was voor alle deelnemers een strijd om op tijd aan het vertrek te staan. Ondanks diverse problemen lukte het toch iedereen om klokslag 9:45 uur aan het vertrek te staan.

 

Het was ook een dag van veel regen en wind. In de loop van de wedstrijd werd het steeds natter en wakkerde de wind nog meer aan. Na half koers gingen wij ten aanval. Helaas was werden we vrij snel weer terug gepakt. Later in de koers reden we lek. Maar naar een snelle wielwissel kwamen we snel weer terug in de eerste groep. Waar we in extremistisch naar een 3e plaats te sprinten.


1e Etappe HAT

 

The Healthy Ageing Tour 2018 is al jaren een mooi meerdaagse wedstrijd voor de elite dames.Van dit jaar is er ook een 3 daagse Paracyling Evenement aan gekoppeld. Dus in de zetting van de dames koers mogen wij 3 dagen lang onze wedstrijd rijden.

 

Om te beginnen met de tijdrit rond het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen deze was 8 km. Het was onze eerste wedstrijd samen na een winter aan elkaar wennen. Daarom was enorme verrassing dat we 3e werden. De 8 km werden in 10'50" gereden en dus goed voor een mooie 3e plek. Dit is een mooi fundament voor de komende dagen.

 


Het seizoen kan van start

Nadat Het El Toro TandemTeam in februari een 10 daagse trainingskamp op Mallorca heeft gehad. Is het tijd om samen te laten zien wat ze kunnen. In de eerste week van april starten we in de Healthy Ageing Tour. Deze meerdaagse Paracycling wedstrijd wordt in Noord Nederland verreden, met een internationaal deelnemersveld.

 

Hier gaan Roel en Aldo met open vizier in, het wordt samen de eerste wedstrijd en daarom hebben ze geen verwachtingen. Woensdag 4 april is de Proloog rondom Abe Lenstra Boulevard. De 2e etappe is op donderdag 5 april in Grootegast en de 3e slot etappe is op vrijdag 6 april met start en finish in Midwolda.


Een nieuw jaar een nieuwe site.

 

2018 is aangebroken , een mooi moment om de website een facelift  te geven. En in de tijd van goede voornemens ga we proberen om de nieuwe site ook weer actueel te houden. Dus kijk een rustig rond en .....

Iedereen een gezond, sportief en een succesvol 2018


Samen werking  El Toro TandemTeam

 

Vanaf heden gaat Aldo samen werken met El Toro Tandem Team. deze samenwerking is voor Aldo weer een nieuwe stap als tandem piloot. Roel is een is een jonge stoker die 'het vak' van wielrennen nog moet leren. 

 

Roel was 12 jaar toen geconstateerd werd dat een tumor in zijn hoofd de oorzaak was van zijn afnemend zicht. De tumor werd succesvol verwijderd, maar Roel zag nog maar voor 4%. Het leven van de sportieve scholier nam daardoor een heel andere wending. Voetballen op een groot veld bleek niet meer mogelijk, maar het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse en het fietsen van de Alpe d’HuZes wel. Tijdens een zomerkamp kwam hij in aanraking met meerdere sporten die afgestemd waren op mensen met een visuele beperking. Vooral tandemwielrennen lag hem wel. En daar heeft hij nu goede ontwikkeling in gedaan en hij is klaar voor een volgende stap vooruit. En daar in wil Aldo hem graag gaan helpen.